Renault: “We zijn te agressief geweest met de ontwikkeling van onze motor”

07 december 2017 — Renault heeft toegegeven dat het bij de ontwikkeling van haar motor het voorbije seizoen te agressief is geweest. In de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen 2018 ligt de focus dan ook in eerste instantie op het verbeteren van de betrouwbaarheid.


“Het eerste waar we ons op focussen is de betrouwbaarheid. We hebben het voorbije seizoen gezien dat je eerst moet leren stappen alvorens je gaat lopen,” aldus Abiteboul. “Ik denk dat we vaak te agressief geweest zijn. We wilden te snel de performance en motorkracht verbeteren en dat omwille van de verwachtingen van de klantenteams, inclusief ons eigen team.”

Met McLaren dat vanaf 2018 met motoren zal rijden verhoogt ook de druk op Renault. Daarnaast voert ook Red Bull al enige tijd de druk op want ook daar is men niet echt tevreden met de motoren die Renault de voorbije seizoenen leverde.

“Ik denk dan ook dat we stap voor stap moeten gaan. Eerst moeten we betrouwbaar worden en zo veel mogelijk kilometers proberen rijden tijdens de wintertests. Dat is belangrijk voor ieder chassis dat met onze motor gaat rijden. Red Bull heeft laten weten dat ze hun filosofie gingen aanpassen maar indien de motor niet betrouwbaar is dan is dat uiteraard nutteloos.”

“Indien we een betrouwbare motor hebben, dan heb ik er vertrouwen in dat we de volgende stappen vooruit op technologisch vlak kunnen zetten zodat we Mercedes kunnen inhalen,” besluit Abiteboul.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België