Renault: “Wij hebben misschien wel het beste rijdersduo op de grid”

12 maart 2019 — Cyril Abiteboul beseft dat hij vriend en vijand verraste door Daniel Ricciardo aan Renault te verbinden, om een rijdersduo te vormen met Nico Hülkenberg. Voor aanvang van de GP van Australië prijst hij zijn beide rijders door hen "misschien het sterkste duo op de grid" te noemen.


Tijdens de zomerpauze van 2018 bereikte Daniel Ricciardo een akkoord met Renault, wat resulteerde in een schokkende overgang van het topteam Red Bull naar een middenvelder als Renault. Het doel van die laatste is echter om het gat met de top zo snel mogelijk te dichten. Voor aanvang van de GP van Australië was Abiteboul optimistisch over Renault’s kansen voor het komende seizoen.

“De eerste race van het jaar, de GP van Australië, is natuurlijk een hoogtepunt van het seizoen, met Ricciardo die zijn debuut maakt voor ons in zijn thuisland”, zegt Abiteboul.

“We trekken naar Australië als één team en zijn erg vastberaden. We hebben immers een nieuwe wagen die reeds haar potentieel toonde tijdens de wintertesten in Barcelona.”

“De krachtbron heeft veel progressie geboekt en ons rijdersduo - met Daniel en Nico - is misschien wel het beste van de grid. We kijken er dan ook naar uit om hun talent en ervaring te zien op het circuit. De verwachtingen voor de eerste race zijn hoog, zeker door het debuut van Daniel tijdens zijn thuisrace.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België