Renault wil in 2017 een volledig nieuwe motor introduceren

09 november 2016 — Renault wil volgend seizoen een volledig nieuwe motor introduceren, daarmee wil het volgend jaar heel wat vooruitgang boeken.


Renault neemt sinds dit seizoen opnieuw met een eigen fabrieksteam deel aan de Formule 1. De Franse renstal kende een moeilijke start maar boekte de voorbije maanden wel de nodige progressie.

Ook volgend seizoen wil Renault een stap vooruit zetten en daarvoor plant het de introductie van een volledig nieuwe motor.

“We hebben enkele goede verbeteringen in de pijplijn. We zullen volgend jaar over een compleet nieuwe motor beschikken,” aldus Renault-teambaas Frederic Vasseur tegenover ‘Motosport.com’. “Hij is volledig nieuw, de volle 100 procent. De huidige motor zat aan het einde van zijn ontwikkelingsmogelijkheden. We hadden nood aan een stap vooruit indien we nog vooruitgang wensten te boeken en die zullen we nu ook daadwerkelijk zetten. Tot dusver verloopt alles volgens onze verwachtingen.”

Vasseur bevestigde ook dat de nieuwe motor een specifiek ontwerp van Renault zelf is.

“Het is een concept van Renault. Ik denk niet dat we, wat de motor betreft, bij hetzelfde als de anderen moeten blijven. We hebben de voorbije zes tot acht maanden een mooie vooruitgang geboekt en indien we een volgende stap vooruit willen zetten dan moeten we ons concept een beetje aanpassen. We zijn daarin geslaagd.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België