Renault wil Red Bull spijt doen krijgen van haar keuze voor Honda

20 juni 2018 — Gisteren raakte officieel bekend dat Red Bull de overstap maakt van Renault-motoren naar motoren van Honda. Bij Renault zijn ze vastberaden om Red Bull spijt te doen krijgen van die beslissing.


Nu Red Bull officieel heeft bevestigd dat het de Renault-motor inruilt voor motoren van Honda weet Renault waar het aan toe is voor komend seizoen. De focus bij de Franse constructeur kan nu grotendeels op haar eigen team liggen, terwijl het ook McLaren als klantenteam van haar motor voorziet.

Bij Renault blikken ze tevreden terug op de vier wereldtitels die samen met Red Bull en Sebastian Vettel werden behaald, al is er uiteraard ook de ‘modder’ waarmee de voorbije jaren door Red Bull richting Renault werd gesmeten. Bij Renault zijn ze er alvast op gebrand om Red Bull haar ongelijk te bewijzen.

“We zullen alles in het werk stellen om hen spijt te doen krijgen van hun beslissing,” vertelt Cyril Abiteboul, Renault F1 managing director, in een exclusief interview met ‘Motorsport.com’. “Wat ik daarmee bedoel is dat we simpelweg zo goed mogelijk willen presteren met ons eigen team, in onze eigen kleuren.”

Later dit seizoen verwacht Renault een verbeterde specificatie van haar krachtbron te introduceren. Die is volgens Abiteboul veelbelovend en zal ook eventueel ter beschikking staan van Red Bull.

“Ik ben echt verheugd met de verbetering op het vlak van performance die op komst is, in het bijzonder de Spec C van onze motor die later dit seizoen op komst is.”

“Momenteel is er geen enkele reden om te stellen dat Red Bull deze motorspecificatie niet zal krijgen, al moeten we nog wel de details van de planning van de motorallocatie bevestigen. Ik hoop echter dat we hen spijt zullen doen krijgen.”


Geschreven door Jonny van den Elshout

Categorieën: RenaultRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België