“Renault wil samenwerking met Red Bull stopzetten”

14 september 2017 — Wie had gedacht dat na de scheiding van McLaren en Honda alles weer peis en vree zou zijn heeft het mis. Volgens “Daily Mail” heeft Renault Red Bull laten weten dat ze eind 2018 hun samenwerking willen beëindigen.


Renault heeft het gevoel dat ze alles uit de samenwerking met Red Bull gehaald heeft wat er uit te halen valt en zodoende willen de Fransen geen motoren meer leveren aan de Oostenrijkse formatie. Als dit het geval zou zijn dan heeft dit niet alleen gevolgen op motorisch vlak maar zal dat ongetwijfeld de rijdersmarkt door elkaar geschud worden.
Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben allebei al laten weten dat ze alleen maar blijven als Red Bull hen kan voorzien van een bolide die hen in staat stelt om mee te vechten om de prijzen.
Hoewel er nog niks officieel is wordt aangenomen dat er nog een mededeling zal komen voor de race van zondag in Singapore. Na de eerste oefensessie op vrijdag zullen Renault en McLaren normaalgesproken hun samenwerking wereldkundig maken net zoals Honda en Toro Rosso dat zullen doen.
Met Honda als partner van Toro Rosso heeft Red Bull nu wel uitzicht op de status van fabrieksteam maar of dat genoeg is om Verstappen en Ricciardo te laten bijtekenen zal de toekomst moeten uitwijzen.

Gezien het parcours dat de Japanners de afgelopen drie jaar hebben afgelegd zullen ze volgend jaar een reuzensprong voorwaarts moeten maken als Red Bull haar twee rijders wil overtuigen om bij hen te blijven.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België