Renault wil snelheid laten zien in Bahrein

27 maart 2019 — Het openingsweekend in Melbourne was er één met gemengde gevoelens bij Renault. Beide rijders konden zich niet kwalificeren binnen de top tien, maar op zondag werd Hülkenberg wel sterk zevende, echter achter een Haas. Ricciardo moest dan weer opgeven nadat hij zijn voorvleugel vernietigde in de openingsronde.


Naast de problemen bij het fabrieksteam van Renault kende de klant McLaren ook nog pech met de MGU-K op de wagen van Carlos Sainz, waardoor er weinig positiefs te schrijven valt over Renault na de eerste race van het seizoen.

Hoewel het Franse team sprak over hun “beste winter van de laatste vijf jaren”, kunnen we niet anders dan concluderen dat Renault geen ideale start van het seizoen kende. Teambaas Cyril Abiteboul is dan ook van mening dat het team hard moet zijn voor haarzelf. Verder gelooft de Fransman dat zijn team pas in Bahrein haar echte snelheid zal kunnen laten zien.

“We zijn vastberaden om meer te laten zien in Bahrein”, klinkt het bij Abiteboul. “We moeten laten zien dat we inderdaad een stap vooruit hebben gezet met de krachtbron en de tweede race van het seizoen is een mogelijkheid om dat te onderstrepen.”

“We brengen enkele aerodynamische updates mee, zoals we elke race zullen doen. Het wordt belangrijk om consistent te zijn over het hele weekend met een goed gebalanceerde en betrouwbare wagen tijdens alle sessies. Zo kunnen de rijders het maximale uit hun weekend halen en kunnen we onze prestaties maximaliseren.”

Het team bevestigde dat de updates vooral gefocust zijn om de wagen extra koeling te geven in de woestijnse hitte van Bahrein. Nico Hülkenberg deelt de mening van zijn teambaas dat het cruciaal wordt om constant nieuwe onderdelen aan te brengen tijdens elke race om zo aan de leiding te blijven van het middenveld.

“We zijn blij dat we enkele punten mee naar huis konden nemen van de eerste race, maar we kunnen nog veel werk verrichten om onszelf te verbeteren”, zegt Hülkenberg. “Daar zijn we ons van bewust en we moeten de wagen blijven ontwikkelen als we het gat met de topteams willen dichten.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België