Renault wordt Lotus Renault GP

08 december 2010 — De Franse autoconstructeur Renault heeft haar belang in de renstal Renault F1 verkocht. De renstal zal voortaan Lotus Renault GP heten.

Na jarenlange speculaties is er eindelijk duidelijkheid. Renault stopt met haar F1-team en zal enkel nog in de Formule 1 blijven als motorenleverancier.

De Franse autoconstructeur had in het verleden al een groot deel van de renstal verkocht aan Genii Capital en verkocht nu de rest van haar belang aan de investeringsgroep. Genii Capital verkocht vervolgens een deel van haar belang aan Group Lotus, wat meteen een naamswijziging voor de F1-renstal betekent.

Ook de kleuren van de renstal wijzigen. Het voorbije seizoen reed Renault in haar historisch kleurenpalet van geel en zwart. Ook de nieuwe renstal zal een historisch kleurenpallet gebruiken, namelijk het zwart met gouden letters van het vroegere Lotus.

Meteen bereikt de strijd tussen Group Lotus en het huidige Lotus Racing van Tony Fernandes een nieuw hoogtepunt. Beiden zijn immers in een strijd verwikkeld voor het gebruik van de naam Lotus. Group Lotus zou alvast titelsponsor willen zijn tot in 2017.

“We zijn erg tevreden dat we eindelijk tegen het grote publiek kunnen zeggen dat we zullen racen onder de naam Lotus Renault GP,” aldus een erg tevreden Gerard Lopez.

“Het is erg opwindend om een nieuw hoofdstuk aan te vatten met Group Lotus als partner. We zullen ook de komende jaren een erg professionele samenwerking met Renault hebben. Het is een beloning voor het harde werk van het team dat we een nieuwe grote sponsor hebben kunnen aantrekken. De nieuwe investeerder zorgt ervoor dat we een mooie toekomst voor ons hebben.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België