Renault-zaak domineert de gesprekken in de paddock

11 september 2009 — Het onderzoek naar de Grote Prijs van Singapore 2008 is het gespreksonderwerp in de paddock.

Nu Nelson Piquet ook nog eens de bewijzen zelf zou zijn gaan afleveren bij de FIA lijkt het er sterk op dat de Franse renstal Renault voor een nieuw schandaal binnen de sport zal gaan zorgen. Op Monza is het gerucht alvast hét onderwerp van gesprek in de paddock.

De FIA zou naar verluidt over een verklaring van Piquet beschikken waarin de Braziliaanse rijder de feiten reeds zou hebben herkend. Piquet verklaarde aan de FIA dat hij vlak voor de race op Singapore in 2009 apart zou zijn geroepen door Flavio Briatore. Piquet kreeg de opdracht om zijn wagen te crashen maar wel pas wanneer teamgenoot Fernando Alonso zijn eerste pitstop achter de rug had. Alonso zelf is van mening dat de FIA het hele gebeuren alvast mag bestraffen indien het daadwerkelijk zo gegaan zou zijn.

“Men zal de verklaringen en bewijzen zeer grondig onderzoeken want dit is een serieuze zaak voor de FIA. We moeten de bewijzen allemaal in overweging nemen om vervolgens met de mensen te kunnen spreken die er destijds bij betrokken waren. Tot slot zullen we daarna pas onze conclusie gaan trekken, een conclusie zonder enige invloed van buitenstaanders”, aldus een woordvoerder van de FIA.

Een woordvoerder van Nelson Piquet verklaarde later dan weer dat de Braziliaan van geen verklaring weet en dat hij ze dus al zeker niet zou hebben ondertekend. Zeer waarschijnlijk gaat de FIA niet bekendmaken dat Piquet de verklaring afleverde terwijl dat in werkelijkheid niet zo zou zijn geweest. Dat er in het hele verhaal nog een addertje onder het gras zit is bij deze dus ook weer duidelijk. Wie het schandaal op zijn naam gaat krijgen wordt nog even afwachten, zoals meestal dus.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België