“Renault zal Red Bull motoren geven indien het daartoe wordt verplicht”

03 oktober 2020 — Renault zal Red Bull en AlphaTauri van F1-motoren voorzien indien het daarom wordt gevraagd door de FIA, zo heeft Cyril Abiteboul van Renault laten weten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Na de plotse aankondiging dat Honda eind 2021 de Formule 1 verlaat moeten Red Bull en AlphaTauri plots op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Die zoektocht belooft redelijk moeilijk te worden.

Mercedes zal vier teams van motoren voorzien en Ferrari drie teams, waaronder telkens ook hun eigen fabrieksteam. Renault voorziet in 2022 enkel haar eigen team van motoren maar het kan wel door de FIA verplicht worden om Red Bull en AlphaTauri van motoren te voorzien.

Grote vraag is echter maar of Red Bull en AlphaTauri willen terugkeren naar Renault-motoren, net als dat ook Renault gezien de ‘vechtscheiding’ van enkele jaren geleden maar met tegenzin een nieuwe samenwerking met Red Bull zou beginnen.

Renault lijkt in het slechtste geval echter geen keus te hebben. De FIA kan een motorleverancier immers verplichten om een team van motoren te voorzien indien ze nog niet aan drie teams motoren leveren. Bij renault laten ze nu echter al weten deze vraag in te zullen willigen indien die er vanuit de FIA komt.

“We maken deel uit van de sport en kennen uiteraard de regels goed. We zullen de regels dan ook gehoorzamen en onze verplichtingen nakomen,” aldus Cyril Abiteboul tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het hangt uiteraard van wel wat dingen af. We moeten gevraagd worden en dat is tot dusver nog niet gebeurd. Daarnaast zijn er ook specifieke omstandigheden, waaronder de timing waarin dat dient te gebeuren. Daar zijn we echter nog ver van verwijderd want dat is pas in de lente van volgend jaar.”

Ondanks dat het op het eerste zicht misschien voor de hand ligt dat Red Bull zal moeten terugkeren naar Renault-motoren kan er uiteraard ook nog steeds een andere oplossing uit de bus komen.

“We weten dat er in de Formule 1 op een korte tijd veel kan gebeuren. De lente van 2021 is nog ver verwijderd, er kan nog vanalles gebeuren.”

“Maar zoals ik zei, we zullen de regels gehoorzamen en onze verplichtingen nakomen indien de omstandigheden dat vragen,” besloot Abiteboul.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België