logo
 

Ricciardo: “Afwijzing door Mercedes en Ferrari kwam hard aan”

08 februari 2019 — Daniel Ricciardo zal komend seizoen voor het Renault F1 team racen. Even leek het echter dat de Australiër ook kans maakte bij Mercedes en Ferrari, al werd hij uiteindelijk door beide merken afgewezen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultsportf1) op

Het F1-seizoen vorig jaar begon enorm goed voor Ricciardo. De Australiër won twee van de eerste zes races, net als Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Ricciardo reed zich echt in de kijker maar uiteindelijk verliep de rest van het seizoen een stuk minder goed.

Uiteindelijk werden de speculaties over een eventueel racezitje bij Mercedes of Ferrari geen waarheid en greep Ricciardo naast racezitje bij één van beide topteams. Uiteindelijk volgde voor Red Bull de shock dat Ricciardo de overstap naar Renault maakte.

“Ik had het gevoel dat mijn prestaties niet beter konden,” aldus Ricciardo tijdens de podcast van Natalie Pinkham op Sky Sports F1. “Op de één of andere manier had ik er meer van verwacht, dat was destijds terecht.”

“Zeker na die eerste zes races. Ik won er twee van, net als Seb en Lewis. Op dat moment kwam niemand in onze buurt.”

Ricciardo werd vervolgens gevraagd of de afwijzing door Ferrari en Mercedes hard aankwam.

“Om eerlijk te zijn wel,” antwoordde Ricciardo. “Uiteindelijk zullen het de komende weken Mercedes en Ferrari zijn die de te kloppen teams zijn.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België