logo
 

Ricciardo: “Austin beste van nieuwe circuits”

26 oktober 2014 — Volgend weekend staat de Grote Prijs van de Verenigde Staten van Amerika op het programma. Volgens Australiër Daniel Ricciardo is het circuit, gelegen in Austin Texas, de beste uit de nieuwe generatie van circuits.

image
Sinds 2012 komt de Formule 1 opnieuw naar Amerika. Voordat het F1-circus naar Texas kwam, was er wel een pauze van zeven jaar waarin er geen F1-race was op Amerikaanse bodem. Toen werd er nog gereden in Indianapolis, maar door het bekende bandendebacle van 2005 kwam er einde aan de Formule 1 in Amerika.

Nu is de koningsklasse terug in het land van de IndyCar-races. ‘Het Circuit of the Americas’ in Austin is zoals vaker van de hand van Hermann Tilke. En Ricciardo vindt het circuit een pareltje.

“De race in Texas is er één waar ik erg naar uitkijk,” zegt Ricciardo. “Het circuit is zo gemaakt dat je weinig rust krijgt. Het is een erg drukke baan, met heel interessante bochten.”

Vooral de eerste bocht van het circuit is voor Daniel Ricciardo erg bijzonder: “De eerste sector is speciaal, en dan vooral de eerste bocht. Die moet je blind nemen door de heuvel, wat erg uniek is.”

Naast het feit dat Ricciardo het circuit graag mag, moet de Australiër ook eerste eindigen om nog kans te maken op de titel. Ricciardo heeft wel nog nooit in de punten gereden in Austin. Maar daar komt volgend weekend vast verandering in.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België