Ricciardo berust in derde plaats: “Max deed het uitstekend”

01 oktober 2017 — Daniel Ricciardo zag tijdens de GP van Maleisië teamgenoot Max Verstappen winnen terwijl hijzelf tevreden moest zijn met de derde plaats. Desondanks is de Australiër niet al te ontgoocheld.


“Wanneer je niet wint hoop je altijd op een beter resultaat, zeker wanneer je teamgenoot wint maar ik ben niet al te teleurgesteld,” blikt Ricciardo terug op zijn race. “Het enige jammere was de start, toen Valtteri de buitenkans koos. Het was de betere lijn om te nemen. De binnenkant nemen was waarschijnlijk niet de beste keuze. Ik was iets te conservatief.”

“De voorste twee waren te ver weg om druk uit te oefenen. Mijn racesnelheid was redelijk goed en ik was stilletjes de kloof aan het dichten. Toen de soft werden gemonteerd diepten zij de kloof uit.”

Ricciardo kende vervolgens een redelijk eenzame race, tot een deel van de onderkant van zijn wagen beschadigd was en Vettel steeds dichter kwam. Uiteindelijk slaagde Ricciardo er echter in om Vettel achter zich te houden en de derde podiumplaats te claimen.

“Ik moest toen proberen om mijn positie te handhaven en ik was blij dat ik dat kon doen. Ik ben niet echt ontgoocheld,” aldus Ricciardo. “Max heeft het enorm goed gedaan. Ik ben blij dat ik op het podium sta. Ik won vorig jaar. Het is nooit mijn favoriet circuit geweest dus ik ben blij dat we nu verder kunnen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België