logo
 

Ricciardo: “Beschadigde voorvleugel verprutste mijn race”

30 september 2018 — Terwijl teamgenoot Max Verstappen van op de negentiende plaats richting de vijfde plaats reed, finishte Ricciardo als zesde op zo'n vijftig seconden van Verstappen. Een enorm groot verschil dat volgens Ricciardo te verklaren was door een beschadiging van zijn voorvleugel tijdens de eerste ronde.


“Tijdens de eerste ronde liep het al mis. Om eerlijk te zijn kan ik me niet herinneren wat er juist exact gebeurde,” zei Ricciardo na afloop van de race. “Tegen de tiende bocht bevond ik me niet echt veel meer naar voren en ik denk dat ik toen een slipstream van een McLaren had. Van zodra ik daaruit ging waren er enkele brokstukken voor mij en die raakte ik. Ik had geen tijd om ze op te merken of te reageren.”

“Die eerste ronde verliep niet geweldig, ik raakte de brokstukken en vervolgens raakte mijn voorvleugel beschadigd. Dat tekende de rest van mijn race. Het was uiteindelijk een redelijk eenzame race voor mij.”

Door de schade aan zijn voorvleugel geraakte Ricciardo niet zo vlot als teamgenoot Max Verstappen doorheen het rijdersveld. Uiteindelijk finishte de Australiër slechts

“Ik raakte brokstukken die ik niet kon ontwijken omdat ik ze niet zag. Ik ga wat herhalingen bekijken om te zien of ik enkele dingen kan leren en wat de omstandigheden waren waardoor ik geen vooruitgang kon boeken. Ik denk dat er ruimte voor verbetering was,” besloot Ricciardo.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België