Diskwalificatie dreigt voor Daniel Ricciardo

16 maart 2014 — Daniel Ricciardo is na afloop van de race bij de stewards geroepen om zich te verantwoorden voor een eventuele inbreuk op het reglement


Naast de limiet van 100 kilogram brandstof is er ook een limiet wat betreft de brandstoftoevoer. Die limiet bedraagt maximaal 100 kilogram brandstof per uur. Volgens een analyse na afloop van de race zou blijken dat Ricciardo niet binnen die limiet is gebleven.

“Gedurende de race heeft wagen nummer 3 op een consistente manier de limiet van de brandstoftoevoer, die 100kg/u bedraagt, overschreden,” luidde het in een mededeling van Jo Bauer. “Aangezien dit niet in overeenstemming is met artikel 5.1.4 van het sportief reglement van de Formule 1 in 2014, verwijs ik deze zaak door naar de stewards die vervolgens hun oordeel moeten vellen.”

Indien de stewards akkoord gaan dan dreigt Daniel Ricciardo uit de uitslag te worden geschrapt. De FIA liet voor aanvang van het raceweekend reeds weten dat het op het vlak van brandstof een ‘zero-tolerance’ zou hanteren.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België