logo
 

Ricciardo blij met eerste podium in Suzuka: “Maar het was een saaie race”

08 oktober 2017 — Daniel Ricciardo heeft zijn eerste podiumplaats in Suzuka behaald. De Australiër was daar uitermate tevreden en blij mee, al beschrijft hij zijn race wel als "saai".


“Het was een race waarbij ik hoofdzakelijk alleen reed nadat ik bij de start een plaats verloor en vervolgens beetje bij beetje de aansluiting met de wagens vooraan verloor,” blikt Ricciardo terug op zijn GP van Japan. “De start was minder goed en vervolgens reed ik langs de buitenkant. Mijn run buitenom de tweede bocht was niet zo goed en Ocon had een betere exit.”

Ricciardo kende vervolgens geen al te opwindende race, aangezien hij hoofdzakelijk alleen reed zonder een gevecht aan te gaan. Enkel tegen het einde van de race kwam Valtteri Bottas wat dreigen.

“Wat mij betreft was het niet opwindend. Valtteri kwam echter tegen het einde van de race en toen was er wel degelijk wat druk, wat het opwindender maakte,” aldus Ricciardo. “Ik had er echter vertrouwen in dat ik tijdens de slotronden de derde plaats zou kunnen behouden indien ik geen fouten maakte.”

Ricciardo was dan ook blij dat hij voor het eerst op het podium van Suzuka kon staan.

“Ik ben blij dat ik met wat champagne mocht spuiten. Het is mijn negende podiumplaats van het seizoen, wat een nieuw persoonlijk record is. Ik ben blij met de positie waarin we ons momenteel bevinden.”

“Het is bemoedigend voor het team om opnieuw met twee wagens op het podium te eindigen. Beide wagens waren betrouwbaar en ook snel.”

“Het is mijn eerste podium hier en dat was ook mijn doel vandaag, mijn eerste podium in Suzuka. Ik heb ze eindelijk behaald en het voelt geweldig,” besloot Ricciardo.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België