logo
 

Ricciardo boos na missen van kans op polepositie door gele vlaggen

23 juli 2016 — Daniel Ricciardo was erg boos toen hij zijn kans op een eventuele polepositie beknot zag door de gele vlaggen die er kwamen nadat Fernando Alonso gespind was.


De frustraties van Ricciardo werden alleen maar groter doordat Nico Rosberg alsnog zijn rondetijd wist te verbeteren en de polepositie veroverde.

“We werden getroffen door de gele vlaggen,” aldus de Australiër. “Ik was redelijk boos tijdens mijn laatste ronde want ik was me aan het verbeteren en ik denk dat ik dichter bij de pole had gezeten. Het was interessant geweest om te zien waar ik zou geëindigd zijn indien er geen gele vlag was geweest. Ik ben enigszins teleurgesteld maar tegelijkertijd verliep de sessie best goed.”

“Ik denk dat ik tijdens mijn laatste ronde erg dichtbij was geweest. Met de gele vlaggen zag er echter naar uit dat ook Lewis zich aan het verbeteren was. Als je dan kijkt naar de 1.19.9 die Nico deed ... Ik reed 1.20.28 maar was zo’n drieënhalf tiende sneller onderweg toen er plots een gele vlag was. Ik denk dat het erg close met Nico zou geweest zijn.”

Ondanks de frustraties blikt Ricciardo tevreden terug op zijn kwalificatie.

“Ik was erg gefrustreerd over de boordradio maar het is wat het is. We hebben zeker en vast vooruitgang geboekt tegenover gisteren. Dat is mooi want meestal behoudt of vergroot Mercedes haar voorsprong tijdens de kwalificatie,” besluit Ricciardo.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België