Ricciardo crasht tijdens kwalificatie: “Plots gebeurde het”

25 maart 2017 — Voor Daniel Ricciardo was het een kwalificatie om snel te vergeten, hij crashte immers toen hij plots de controle over zijn wagen verloor.


De RB13 van Ricciardo raakte zwaar beschadigd toen de achterkant van de wagen plots uitbrak en hij achteruit in de bandenmuur belandde. Volgens Ricciardo gebeurde het ongelooflijk snel en viel er weinig aan te doen.

“Het gebeurde zo ongelooflijk snel. Ik voelde dat de achterkant van de wagen op de limiet zat en plots begon de wagen weg te glijden,” blikt Ricciardo terug op zijn crash tijdens de kwalificatie. “Ik probeerde de wagen nog op te vangen maar het was te laat. Omwille van de grotere hoeveelheid downforce en grip is het veel brutaler en agressiever wanneer zoiets voorvalt. Ik werd verschalkt.”

Niet ideaal tijdens een eerste kwalificatie en al zeker niet wanneer het dan ook nog eens de kwalificatie voor jouw thuisrace is.

“Er is nog bijzonder veel dat we moeten leren en ik bevind me niet zo vaak in de vangrails dus het was best een vreemd zicht om mezelf in de vangrails te zien.”

“De wagens hebben meer grip waardoor ze beter op de baan blijven. Wanneer het echter fout gaat dan ‘bijten’ ze feller en kan je minder corrigeren. Het zijn nieuwe beesten. Ik ben er echter positief over, ik hou van de nieuwe wagens,” besluit Ricciardo.

Door zijn crash start Ricciardo de GP van Australië van op de tiende plaats. Indien de versnellingsbak van Ricciardo echter beschadigd is en vervangen dient te worden dan komt daar mogelijk nog een gridpenalty bovenop.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België