logo
 

Ricciardo: “De race op zondag kan een loterij worden”

20 oktober 2018 — Volgens Red Bull-piloot Daniel Ricciardo kan de race op zondag uitdraaien op een loterij. Simpele verklaring hiervoor zijn de weersomstandigheden.


“Uiteraard is het opwindender om in de regen te rijden en het kan op zaterdag alles door elkaar halen,” aldus Ricciardo. “Als het droog is denk ik echter dat we ook over een redelijk goede wagen beschikken, dus het maakt me niet echt uit of het nu nat of droog is tijdens de kwalificatie.”

Een natte zaterdag kan er echter wel voor zorgen dat we heel wat spektakel zien op zondag. Het kan immers voorvallen dat de race de eerste ‘droge’ kennismaking is met het Circuit of The Americas.

“De race kan een loterij worden indien dat het eerste moment is waarop we onder droge omstandigheden rijden,” blikt Ricciardo vooruit naar zondag.

Ook in de regen kunnen we ons tijdens de kwalificatie aan mogelijke verrassingen verwachten. Er is tot dusver op vrijdag nog niet echt veel gereden omdat de rijders slechts over een beperkt aantal setjes regenbanden beschikken.

“We hadden graag wat meer gereden maar ik had een lekke band met mijn eerste setje intermediates waardoor we dat setje niet opnieuw konden gebruiken,” blikt Ricciardo terug op zijn vrijdag. “Indien we een ander setje hadden gebruikt tijdens de tweede sessie dan hadden we er eentje minder voor de kwalificatie en die is uiteraard belangrijker dan op vrijdag in de namiddag nog wat extra te rijden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België