Ricciardo: “Deze podiumplaats is een geschenk”

14 mei 2017 — Daniel Ricciardo stond na afloop van de GP van Spanje mee op het podium. De Australiër beseft echter dat hij onder normale omstandigheden nooit op het podium had kunnen staan.


Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen en Max Verstappen, drie rijders die voor Daniel Ricciardo startten en uitvielen. Ze zorgden er zo mee voor dat Ricciardo op het podium kon finishen. Het contrast met de twee andere heren op het podium, Hamilton en Vettel, was trouwens bijzonder groot.

Ricciardo finishte immers op ongeveer 1 minuut en 14 seconden van Hamilton, inderdaad, dat is bijna rondje over het Circuit de Barcelona-Catalunya.

“Ja, ik besef hoe groot het verschil met de leiders vandaag was,” zei een realistische Daniel Ricciardo na afloop van de race. “Ik denk dat ze tot en met de vierde plaats iedereen op een ronde gezet hebben. Ik was de volgende, ik was het volgende slachtoffer!”

“Valtteri had overduidelijk een technisch probleem. We reden vierde en kregen de derde plaats in onze schoot geworpen. Honey Badger (de nickname van Ricciardo) neemt echter wat hij kan!”

“Het was op het einde een redelijk lange stint op de zachte banden maar mijn banden hielden het goed vol, het was oké. We waren gewoonweg niet zo snel als Sebastian en Lewis, ze waren enorm sterk.”

Ricciardo kijkt nu echter al reikhalzend uit naar de volgende race op de F1-kalender: de GP van Monaco. Vorig jaar lag de Australiër daar op koers om te winnen, ware het niet dat Red Bull zijn pitstop verknoeide waardoor een bijna zeker overwinning verloren ging.

“Ik besef dat we waarschijnlijk niet over hetzelfde competitieve pakket zullen beschikken als vorig jaar. Ik ben echter nog steeds opgewonden en wil zo veel mogelijk uit de wagen halen doorheen de straten van Monaco. Ik wil de mensen tonen waartoe ik in staat ben,” besluit Ricciardo.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België