Ricciardo: “Dit is de beloning voor mijn mecaniciens”

15 april 2018 — Daniel Ricciardo heeft de GP van China op zijn naam geschreven na een paar onnavolgbare inhaalacties.

Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Allemaal moesten ze eraan geloven tijdens de inhaalrace van Daniel Ricciardo nadat Red Bull optimaal wist te profiteren van een safety car-procedure.

De goedlachse Australiër was in de wolken met zijn overwinning want het scheelde maar een haar of hij had op zaterdag niet kunnen deelnemen aan de kwalificaties. Een probleem met de turbo tijdens de laatste vrije training was de boosdoener en de mecaniciens moesten alle zeilen bijzetten om de RB14 klaar te krijgen.

“Blijkbaar win ik nooit saaie races,” aldus Ricciardo. “Dit was onverwacht. Vierentwintig uur geleden dacht ik nog dat ik helemaal achteraan het veld zou moeten starten. De mecaniciens hebben echt hun stinkende best gedaan, dit is hun beloning want ik heb het aan hen te danken.”

De zege werd Ricciardo allesbehalve in de schoot geworpen. Hoewel het binnenkomen tijdens de safety car een meesterlijke zet bleek moest hij nog verschillende rijders inhalen.

In een razend tempo haalde Ricciardo de ene na de andere rijder in. Bij de inhaalactie op Lewis Hamilton dook de Australiër uit het niets op en voor de viervoudige wereldkampioen er erg in had was het al gebeurd.

“Soms moet je gewoon aan de zegel likken en de brief op de post doen,” vertelt Ricciardo met een kwinkslag. “Ik wist dat ik wat later in de remmen kon gaan dan hem. Als je weet dat je maar een kans hebt moet je altijd proberen om er het beste van te maken.”

Zijn inhaalactie voor de leiding van de race bij Bottas was millimeterwerk maar Ricciardo zegt dat hij alles onder controle had.

“Het was close maar eerlijk. Ik wist altijd dat er genoeg ruimte was en mijn banden waren nog goed, in het ergste geval moest ik breed gaan en later nog eens proberen,” besluit Ricciardo. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België