Ricciardo: “Dit is het leukste F1-seizoen in jaren”

21 november 2020 — Daniel Ricciardo staat momenteel zesde in het F1-kampioenschap en beleeft een naar eigen zeggen erg leuk laatste seizoen bij het Renault F1 team.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Eind dit seizoen verlaat Ricciardo het Renault F1 team om de overstap naar McLaren te maken. Ondertussen beleeft hij bij Renault echter een zeer competitief en leuk seizoen.

“Ik denk dat ik moet terugblikken wanneer het seizoen voorbij is maar ja, ik denk het wel,” antwoordde Ricciardo in Turkije op de vraag of dit jaar het seizoen is dat het meeste voldoening geeft sinds 2016 toen de Australiër voor Red Bull reed.

“Ik herinner me 2016 als een zeer goed jaar bij Red Bull, dus dit is waarschijnlijk mijn beste jaar, of toch het seizoen dat me het meeste voldoening geeft sindsdien. Ik denk dat mijn laatste jaar bij Red Bull emotioneel het zwaarste was.”

“Er waren heel wat emoties dat jaar. Ik denk dat het tot nu toe op emotioneel vlak mijn moeilijkste jaar was.”

2018 was een jaar vol emoties voor Ricciardo, een jaar waarin hij zelfs de leiding bij Red Bull verraste door zijn overstap naar Renault aan te kondigen.

“Aan het begin van het seizoen zag het er naar uit dat ik eventueel voor de wereldtitel zou gaan strijden en te midden van dat jaar realiseerde ik me dat ik naar een ander wou. Naar het einde van dat jaar was het de ene na de andere opgave.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België