Ricciardo dolgelukkig na geweldige kwalificatie: “Dit voelt als een polepositie!”

09 juni 2019 — Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Canada zagen we een breedlachende Daniel Ricciardo. Daar had de Australiër dan ook alle reden toe.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Daniel Ricciardo kwalificeerde zich als vierde, zijn beste kwalificatie bij Renault tot dusver. Het was voor Renault zelfs de eerste kwalificatie op de tweede startrij sinds de GP van Japan in 2010.

“Ik had nooit gedacht dat ik zou blij zou zijn met een vierde plaats tijdens een kwalificatie,” zei een dolgelukkige Ricciardo na afloop.

“Het voelt als een polepositie! Het was echt cool toen men over de boordradio zei dat ik vierde was.”

Voor het ganse Renault F1 team is deze kwalificatie dan ook een serieuze mentale opsteker. De renstal maakt de voorbije races immers een erg moeilijke periode mee.

“Ik ben echt blij voor het team vandaag. Dit circuit is zo leuk om op te rijden, ik heb er altijd al van genoten om hier te rijden. We leken hier van bij het begin van de dag meteen snel te zijn.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Those classic Danny Ric celebrations were back on Saturday ߙ̰ߘ0߇Ȱ߇¦ . #F1 #Formula1 #CanadianGP #Montreal #Canada #Ricciardo #Renault @danielricciardo @renaultf1team @f1gpcanada

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België