Ricciardo: “Dubbele opgave is hartverscheurend”

02 april 2019 — Met Nico Hülkenberg op plaats zes en Daniel Ricciardo op tien tijdens de slotfase van de GP van Bahrein, leek Renault op weg naar een dubbele puntenfinish. In ronde 53 veranderde die dubbele puntenfinish in een dubbele opgave. Het licht ging letterlijk uit bij het Franse team.

Het leek bijna in harmonie: beide RS19’s komen tot stilstand in de eerste bocht na problemen met een gebrek aan vermogen. Of het dezelfde problemen waren, is nog niet bekend, maar het was in ieder geval een dramatisch einde van een veelbelovende GP van Bahrein voor Renault.

“Het was hartverscheurend voor het team om beide wagens te verliezen op hetzelfde moment met nog maar enkele ronden te gaan”, zei Ricciardo na afloop van de race. “Ik vind het heel erg voor alle mensen van het team. We zullen beter proberen doen en blijven leren.”

“De opgave was waarschijnlijk erger voor Nico, want hij reed een goede race terwijl ik niet de beste race kende. Mijn race werd gecompromitteerd door de strategie met een pitstop.”

Nico Hülkenberg voegde er nog aan toe dat hij geen enkel teken kreeg dat zijn krachtbron het ging opgeven. “Het zou te mooi geweest zijn om van plaats 17 naar zes te rijden. Ik heb erg genoten van de race, er werd veel gestreden en ingehaald. Jammer genoeg haalden we de finish niet.”

Ondanks beide opgaves en de verkeerde strategie bij Ricciardo, zijn beide Renault-rijders positief ingesteld voor de GP van China. Er zijn namelijk heel wat positieve punten op te noemen.

“We waren competitief”, begint Hülkenberg aan de opsomming. “Ons pakket lijkt competitief genoeg en we kunnen strijden met iedereen van het middenveld. Na twee races met heel wat problemen en ongeluk, hebben we natuurlijk wel nog veel werk te doen. We moeten gewoon beter het weekend voorbereiden om een weekend zonder problemen te kennen.”

Ricciardo - die licht contact maakte met zijn teamgenoot tijdens de race - gaf toe dat hij nog moet wennen aan zijn nieuwe wagen, maar gelooft wel dat de GP van Bahrein liet zien dat alles in de juiste richting gaat.

“Tijdens de eerste stint was ik verbaasd dat ik enkele wagens kon inhalen”, zei Ricciardo. “Ik voelde me niet fantastisch in de wagen, maar we waren wel competitief genoeg tegenover onze concurrenten.”

“Er zit dus snelheid in de wagen, maar ik denk dat we nog meer mogen verwachten in de toekomst. Hopelijk lukt het ons snel om alles uit de wagen te halen. Het zou me persoonlijk helpen om meer vertrouwen te hebben in de wagen. Het was natuurlijk niet mijn plan om tegen Nico te rijden. Maar ik moet de wagen nog onder de knie krijgen tijdens het remmen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België