Ricciardo: “Een sabbatjaar zal Kvyat goed doen”

03 december 2017 — Daniel Ricciardo denkt dat zijn voormalige teamgenoot Daniil Kvyat nog kan terugkeren naar de F1.


De Formule 1-carrière van de nog steeds maar 23-jarige Rus nam een vliegende start. Hij maakte zijn debuut voor Toro Rosso in 2014 en na het vertrek van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel bij Red Bull sprong hij over het hoofd van Jean-Eric Vergne naar een zitje bij de hoofdmacht in 2015.

Misschien kwam de druk van een topteam als Red Bull wel te snel in de carrière van Kvyat want in tegenstelling tot de degelijke rijder die we kenden van bij Toro Rosso zagen we een verkrampte Kvyat bij Red Bull.

Uitgerekend na de GP van Rusland 2016 besloot Helmut Marko dat het misschien beter zou zijn om een stap terug te zetten en zo keerde hij terug naar Toro Rosso.

Het voorlopig laatste optreden van Kvyat in de F1 is de GP van de VS in Austin want Toro Rosso bevestigde Brendon Hartley en Pierre Gasly als rijders voor volgend seizoen. Voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo denkt dat een sabbatjaar de jonge Rus goed kan doen, zo vertelde hij aan ‘F1i.com.’

“Hij heeft nood aan een nieuwe start,” aldus Ricciardo. “Ik ben er zeker van dat Red Bull verlaten hem zelfs goed kan doen.”

“Ik kon goed zien tijdens onze periode als teamgenoten dat hij heel getalenteerd is, hij was dikwijls heel snel. Hij is ook nog heel jong, hij heeft nog tijd om zich te bewijzen in de F1,” besluit de Australiër.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België