Ricciardo: “Een stevig feestje om de overwinning te vieren en dan op vakantie”

27 juli 2014 — Daniel Ricciardo behaalde in Honagrije zijn tweede overwinning van het seizoen alsook in zijn F1-carrière. De Australiër won enigszins verrassend een spectaculaire GP van Hongarije.


Ricciardo en Red Bull speelden optimaal in op de verschillende incidenten doorheen de race. De Australiër wist uiteindelijk in een zinderende slotfase op de Hungaroring nog Lewis Hamilton en Fernando Alonso voorbij te gaan. De Australiër was dan ook dolblij met zijn overwinning. Ricciardo, die altijd goedlachs door de F1-paddock loopt, lachte nu nog meer dan anders ...

“De eerste safety car-fase heeft ons geholpen, maar de tweede niet. Uiteindelijk verliep alles enorm goed en de verschillende inhaalmanoeuvres waren enorm leuk,” zei Ricciardo na afloop van de race.

De slotfase met Hamilton en Alonso was superspannend en de inhaalmanoeuvres moesten er snel komen om kans te maken op de overwinning, dat erkent ook Ricciardo.

“Het was duidelijk wat we snel moesten inhalen. DRS heeft ons daarbij goed geholpen, en we wisten dat dit onze enige kans was. Ik heb ze benut en het heeft geloond.”

Bij Red Bull weten ze wat feestjes bouwen is, en vanavond zal er dan ook serieus gevierd worden.

“We zullen vanavond zeker en vast vieren en ook in de komende dagen zal er een feestje gebouwd worden. Daarna ga ik genieten van mijn vakantie en nadien verder doen op de manier dat ik de eerste zes maanden van het jaar ook gedaan heb. Ik wil graag ook van deze gelegenheid gebruikmaken om het ganse team te bedanken. Het waren een ongelooflijke eerste zes maanden waarbij ze me goed opgevangen en ondersteund hebben. En dat met daarin twee overwinningen, dat is gewoonweg fenomenaal!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België