Ricciardo: “Één zege niet genoeg om bij Red Bull te blijven”

19 april 2018 — Red Bull is gewaarschuwd, alleen de overwinning in China is niet genoeg voor Daniel Ricciardo om zijn verblijf te verlengen.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Het contract van Ricciardo bij Red Bull loopt eind 2018 af en de Australiër is gegeerd wild. Bij concurrenten Mercedes en Ferrari lopen de contracten van respectievelijk Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen ook af op het einde van het jaar en Ricciardo heeft al te kennen gegeven dat hij alle mogelijkheden zal afwegen.

“Ik wil in de beste auto zitten,” vertelt Ricciardo. “Ik denk dat ik afgelopen weekend bewezen heb dat ik het kan als ik de kans krijg. Als we met Red Bull nog een paar races kunnen winnen lijkt me dat wel aantrekkelijk. Als dat niet het geval is zijn er waarschijnlijk andere opties.”

Sinds hij bij de hoofdmacht van Red Bull aan de slag is wist de Australiër zes races te winnen maar echt om de titel vechten zat er nog niet in voor hem. Vanaf het moment dat de hybride-krachtbronnen hun intrede maakten werd de Formule 1 gedomineerd door Mercedes.

“De overwinning in China helpt,” vertelde Ricciardo tegen het Australische ‘Channel 10’. “Maar als we vanaf nu elke race zesde worden is bij Red Bull blijven geen aantrekkelijke optie.”

Hij vindt het ook nog te vroeg om te stellen of Red Bull een titelkandidaat is in 2018. Onder het motto ‘één zwaluw maakt de lente niet’ stelt hij dat ze daarom regelmatig moeten winnen.

“Als we in er in Baku weer in slagen om te winnen zal ik waarschijnlijk ja antwoorden op die vraag,” besluit Ricciardo.

Vorig jaar slaagde de Australiër er trouwens in om in Baku het laken naar zich toe te trekken na een incidentrijke race maar normaalgesproken is het niet de beste baan voor de Oostenrijkse formatie. Met veel lange rechte stukken ligt de nadruk meer op vermogen en is het bijgevolg meer een kolfje naar de hand van Mercedes en Ferrari.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België