Ricciardo: “Elke getalenteerde rijder kan met deze Mercedes de snelste tijd rijden”

25 maart 2018 — Daniel Ricciardo zegt dat de kwalificatiemodus van de Mercedes-krachtbron een stoot in de maag is van de concurrentie. Deze speciale modus hielp Lewis Hamilton om de kwalificatie voor de GP van Australië te domineren.

ߤ” @lewishamilton said over the winter that he’d never done a ‘perfect lap’ in @f1. But that one was pretty good… ߤܰߤ› • • • #MercedesAMG #F1 #MercedesAMGF1 #LH44 #DrivenByEachOther ߓ¸ x @paulripke

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Na de eerste run in Q3 was Lewis Hamilton de snelste op de baan, maar zijn tijd leek haalbaar voor de concurrentie, met Sebastian Vettel en Max Verstappen die slechts op een tiende volgden.

De regerend wereldkampioen vond echter negen tienden in zijn laatste ronde, waardoor hij de polepositie veroverde met een voorsprong van 0,664 seconden.

Ricciardo zei achteraf dat eender welke getalenteerde rijder de snelste tijd kan rijden in deze Mercedes, wat enkel maar het grote voordeel aantoont van de nieuwe Mercedes tijdens de kwalificatie.

Hoewel Hamilton duidelijk maakte dat zijn laatste ronde niet werd gereden met een snellere modus van de krachtbron, zei Ricciardo dat het pijn doet om te moeten zien hoe Mercedes er in slaagt om meer vermogen te krijgen tijdens de kwalificatie.

“Dat is balen”, zei de Red Bull rijder, die op bijna een seconde eindigde op de vijfde plaats. Door een gridpenalty start de Australiër als achtste aan de race.

“Het is frustrerend, want ik denk dat iedereen wilt zien dat Mercedes meer wordt uitgedaagd. Dit was dan ook een kleine dreun voor iedereen.”

Het feit dat Mercedes de mogelijkheid heeft om extra vermogen te vragen van de motor tijdens de kwalificatie, is een wederkerend punt van discussie in dit tijdperk van de V6-motoren. Ricciardo had echter zo’n grote stap in prestatie niet verwacht.

“Zeker van Q2 naar Q3 had ik dit niet verwacht. Ik wist wel dat ze nog wat meer hadden, want ik verwachtte dat ze zo’n twee tienden sneller gingen zijn. Maar zes tienden op de eerste achtervolger is alsof er iemand een taart in onze gezichten gooit. Natuurlijk vinden ze het zelf leuk, want ze bevinden zich in een goede positie, maar alle anderen haten dit.”

“Hopelijk kunnen we tijdens de race aansluiten en is het verschil in prestaties niet zo groot, anders wordt het een eng seizoen, met zo’n snelle modus van de krachtbron. We moeten proberen om er een oplossing voor te vinden.”

Lewis Hamilton liet achteraf verstaan dat zijn laatste ronde de perfectie was. Hoewel Ricciardo duidelijk maakt dat hij de prestatie van de Brit niet in diskrediet wil brengen, vindt hij dat veel rijders in staat zijn om in deze Mercedes naar de pole te rijden.

“Hij is erg goed, maar ik denk dat de wagen en het volledige pakket té goed is. Ik denk dat hij nog steeds op pole stond, ook al mocht hij op 90 procent van zijn kunnen rijden. Voor mij voelt het aan alsof ieder van ons er in zou slagen om met deze Mercedes de snelste te zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België