logo
 

Ricciardo: “Er is iets dat ik niet leuk vind aan de F1 ...”

05 februari 2020 — Daniel Ricciardo staat bekend als de bijna immer goedlachse F1-piloot. De Australiër houdt ervan om in de F1 te racen maar toch is er iets dat hij niet leuk vindt aan de F1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

“Ik doe een droomjob, daaraan moet je jezelf soms herinneren. Je bent zo competitief ingesteld en je raakt er zo verstrikt ... maar daar moet je soms bij stil staan,” aldus Ricciardo tegenover Trevor Noah tijdens de ‘The Daily Show’.

“Het is mijn droomjob, ik reis de wereld rond om met bolides over circuits te racen, dat is echt geweldig.”

Ondanks zijn enorme passie voor de sport vindt Ricciardo persoonlijk dat er één groot nadeel aan de sport is: het draait vooral rond het hebben van de snelste wagen.

“Het is waarschijnlijk wat ik het minste leuk vind aan mijn job in de F1,” geeft Ricciardo toe.

“Jammer genoeg is het niet zoals tennis waar je het alleen maar op je tennisracket kan steken. De F1 draait vooral om wat je allemaal ter beschikking krijgt. Dat is echter de sport en het is aan jou om in het beste team te geraken en het beste materiaal ter beschikking te krijgen.”

“Het is een technologische strijd onder de constructeurs. Het is te gek voor woorden maar zo is het nu eenmaal. Om als rijder als één van de twintig rijders op de F1-startgrid geraken is al een verwezenlijking op zich.”

“Vervolgens wil je echter de beste zijn en de absolute top bereiken,” besloot Ricciardo.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België