logo
 

Ricciardo: “Fantastisch om de eerste seizoenshelft zo af te sluiten”

31 juli 2016 — Daniel Ricciardo finishte voor de tweede race op rij op het podium. Er viel dan ook opnieuw een brede glimlach te bespeuren bij de Australiër.


Daniel Ricciardo werd tijdens de start gepasseerd door teamgenoot Max Verstappen. Wat later in de race liet Verstappen Ricciardo opnieuw passeren omdat Ricciardo overduidelijk sneller was.

Uiteindelijk eindigden Ricciardo en Verstappen als tweede en derde op het podium, de eerste dubbele podiumfinish voor Red Bull sinds lang.

“Twee weekends op rij op het podium,” zei Ricciardo na afloop van de race. “Het is leuk om zoveel fans opnieuw in Duitsland te zien. Het is fantastisch om hier na een jaar afwezigheid opnieuw te zijn.”

“Ik wil Red Bull bedanken. Ik denk dat het onze eerste dubbele podiumfinish is in bijna een jaar. Het is dan ook fantastisch om het eerste deel van het seizoen zo af te sluiten.”

Een overwinning zat er voor Red Bull volgens Ricciardo nooit in. Een dubbele podiumfinish was volgens de Australiër dan ook het hoogst haalbare.

“We hebben hebben echt alles uit deze goede dag gehaald. We beschikten over een goede wagen al konden we uiteraard de race niet winnen. Een tweede en derde plaats is echter uitstekend.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België