Ricciardo: “Ferrari en Mercedes zijn te snel”

28 april 2017 — Tijdens de tweede oefensessie moest Daniel Ricciardo tevreden zijn met de zesde tijd, op bijna twee seconden van Sebastian Vettel in de Ferrari. Volgens Ricciardo zijn Ferrari en Mercedes dan ook te snel voor Red Bull.


Een vijfde en zesde tijd voor het Red Bull-duo Verstappen en Ricciardo. Verstappen was zo’n 1,4 seconde trager dan Vettel en Ricciardo zo’n 1,8 seconde. Dat zijn geen hoopgevende resultaten en dat beseft ook Ricciardo.

“We weten dat dit het nu eenmaal is. We proberen alles uit ons huidige pakket te halen maar we verwachten dit weekend niet al te veel,” aldus Ricciardo. “We zullen doen wat we kunnen, we doen onze job en hopelijk kunnen we binnen enkele weken voor een beter resultaat strijden.”

Ricciardo verwacht dat Red Bull pas na enkele nieuwe updates die eraan zitten te komen, zowel wat het chassis als de motor betreft, een stap vooruit zal kunnen zetten.

“We kunnen onszelf verbeteren maar de vijfde en zesde plaats zijn momenteel het hoogst haalbare. We kunnen ons dit weekend nog verbeteren met de wagen waarover we beschikken. Wat de posities echter betreft zijn Ferrari en Mercedes te snel,” besluit Ricciardo.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België