Ricciardo: “Ferrari is niet het team van mijn dromen”

18 november 2017 — Daniel Ricciardo wil weten hoe competitief de bolide van Red Bull volgend jaar zal zijn vooraleer hij een beslissing over zijn toekomst neemt.


Het contract van de Australiër met Red Bull loopt volgend jaar af en is al een tijdje voer voor speculatie. Sommigen zagen in de contractverlenging van Verstappen een duidelijk signaal dat ze bij de Oostenrijkse formatie voluit de kaart van de Nederlander zullen trekken en zo dreigt Ricciardo een beetje naar het achterplan te verdwijnen.

Ricciardo houdt op dit moment de boot af in de onderhandelingen met Red Bull omdat hij er zich eerst van wil vergewissen wat zijn kansen op een wereldtitel zullen zijn volgend seizoen.

“Ik heb geen haast,” aldus de Australiër in een interview met het Braziliaanse ‘Globo.’ “Ik heb veel respect voor Red Bull maar ik heb nog tijd om alles te overwegen en te bekijken hoe de rijdersmarkt zal evolueren.”

“Ik wil in de beste auto zitten en op de beste plaats om te winnen. Misschien is dat Red Bull maar zoals ik eerder al gezegd heb wil ik afwachten wat de wintertesten en de eerste races van het volgende seizoen zullen brengen.”

Wanneer hij gevraagd wordt of Ferrari het team van zijn dromen is, gezien zijn Italiaanse roots, antwoordt hij het volgende: “Als ik nu ga zeggen dat dat helemaal niet het geval is lijkt het alsof ik helemaal niet geïnteresseerd ben.”

“Maar het woord ‘dromen’ vind ik nogal zwaar. Mijn droom is het kampioenschap te winnen met de beste auto.”

Een verhuis naar Ferrari zou betekenen dat hij Sebastian Vettel terugvindt als teamgenoot. De twee waren in 2014 al eens teamgenoten bij Red Bull en toen had Ricciardo duidelijk de bovenhand.

“Ik ben niet zeker of hij dat wel wil,” moet de goedlachse Australiër toegeven. “Ik weet niet of hij inspraak heeft in wie hij als teamgenoot wil, maar daar trek ik me niets van aan. Ik moet gewoon het beste van mezelf blijven geven en dan wordt het vanzelf wel duidelijk waar mijn toekomst ligt.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoFerrariRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België