Ricciardo furieus na nieuw motorprobleem tijdens kwalificatie: “Dit is ongelooflijk”

06 oktober 2018 — De kwalificatie van Daniel Ricciardo kwam vroegtijdig tot een einde doordat hij opnieuw met een motorprobleem werd geconfronteerd. De bijna altijd goedlachse Australiër is dan ook enorm gefrustreerd.


“Ik heb het uitgeschreeuwd. Ik ben zo pissed,” zei Ricciardo na afloop van de kwalificatie. “Van zodra ik door de laatste chicane reed om aan mijn snelle ronde te beginnen voelde ik dat er iets mis was. Ik voelde dat ik niet alle motorkracht had en ik hoorde dat de turbo ofzo niet gezond klonk.

“Ik reed naar de pits en we probeerden het op te lossen. Vervolgens begon het te regenen. Ik denk dat het nog pijnlijker zou geweest zijn indien we buiten hadden kunnen rijden en geen rondje kon rijden.”

Ondanks de vele problemen en tegenslagen die Ricciardo de voorbije races kende wil de Australiër nog steeds in schoonheid eindigen bij Red Bull, al wordt hem dat niet makkelijk gemaakt.

“Er komt gewoon geen einde aan, ik ben het echt beu,” aldus Ricciardo. “Ik doe mijn uiterste best maar ik ken enorm veel pech. Hopelijk keert het wat en ken ik weldra meer geluk.”

“Ik word er boos van want als het aan mij zou liggen omdat ik mijn best niet doe dan zou het anders zijn. Ik wil echter mijn uiterste best voor Red Bull blijven doen en dat tot het einde van het jaar. Iedere race is belangrijk,” besloot Ricciardo.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België