logo
 

Ricciardo: “Hopelijk was Monaco niet mijn laatste overwinning”

11 juli 2018 — Op papier was een vijfde plaats voor Daniel Ricciardo het hoogst haalbare op het circuit van Silverstone. Na een tegenvallende reeks van drie races voor de Australiër, hoopt hij dat zijn laatste overwinning in Monaco niet het hoogtepunt van dit seizoen zal worden.


Daniel Ricciardo kijkt teleurgesteld terug op drie intense weken met drie races na elkaar. Daarin scoorde de Australiër 22 punten, terwijl teamgenoot Verstappen er 43 scoorde.

In Frankrijk werd Ricciardo vierde met een beschadigde voorvleugel, terwijl hij in Oostenrijk moest opgeven na een probleem met de versnellingsbak. Ook in Groot-Brittannië zat het niet mee voor Ricciardo, die het geluk niet aan zijn zijde had tijdens de periode van de safety car. Ricciardo had immers net zijn pitstop afgewerkt voordat de safety car de baan opkwam en dus niet kon profiteren van de situatie.

Verder laat Ricciardo verstaan gefrustreerd te zijn met zijn Red Bull, aangezien de snelheid op de lange rechte stukken ontbreekt. Verstappen noemde die snelheid “een grap” in vergelijking met Mercedes en Ferrari.

“We hadden gewoon de snelheid niet”, vertelt Ricciardo, die op het einde van de race Kimi Räikkönen probeerde bij te houden. “Ik had het moeilijk om hem te volgen en als we niet beter uit de bocht komen, dan hebben zij heel wat extra paarden om in te zetten”, beschrijft Ricciardo het verschil in vermogen met Mercedes en Ferrari.

Na een intense drie weken kijkt Ricciardo dan ook uit om een week niet te hoeven racen.

“Tijdens de laatste drie races was er altijd wel iets. We hadden het geluk niet aan onze zijde. En dat is al zo sinds Monaco. Ik ben erg blij met die overwinning, maar ik wil niet dat die race onze laatste keer was dat we kunnen vieren. We zullen ons best doen om het tij te keren in Hockenheim en Boedapest. Maar ik kijk er naar uit om een week niet bezig te zijn met racen.”

Black Friday Summer Edition

Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië