logo
 

Ricciardo hoopt op eerste Suzuka-podium

07 oktober 2017 — Daniel Ricciardo klokte vanmorgen de vierde tijd tijdens de kwalificaties voor de Grote Prijs van Japan. Door de gridstraf van Bottas mag de Australiër morgen vanop de derde plaats starten en dat opent naar eigen zeggen perspectieven.


Het was al geleden van de Grote Prijs van Oostenrijk dat Ricciardo er nog eens in slaagde om zich voor zijn teamgenoot te kwalificeren maar vanmorgen was het terug zover. De Australiër versloeg Max Verstappen met 26 honderdsten van een seconde en zette de vierde tijd neer.

“Het was weer zeer close tussen mezelf en Max vandaag,” aldus Ricciardo. “Deze keer heb ik ongeveer een half tiende van een seconde voorsprong op zijn tijd, net zoals hij die al een paar keer had op die van mij de laatste races. Het wordt morgen belangrijk om vooraan te staan en dankzij de straf van Bottas start ik als derde. Dat betekent dat ik op de schone kant van de baan zal staan dus bedankt Valtteri!”

“Ik had een andere setup dan Max vandaag en had ervoor gekozen om met wat minder downforce te rijden. Hopelijk zal dat ook de juiste keuze zijn voor morgen. Het rondje van Lewis heb ik nog niet gezien maar ik heb zijn tijd gezien en ik ben er zeker van dat we het maximale uit de auto gehaald hebben vandaag. Ik ben er zeker van dat het onmogelijk was voor ons om nog ergens een seconde te vinden,” vertelt de Australiër. 

Dit seizoen lijkt Ricciardo de podiumplaatsen aan elkaar te rijgen en hij is niet van plan daar morgen verandering in te brengen.

“We zullen zien wat morgen brengt maar ik denk dat we tevreden zullen zijn als we hier morgen op het podium kunnen terechtkomen. De start is van levensbelang voor ons want Suzuka is een moeilijke baan om in te halen. We kunnen wel op de strategie spelen maar als ik voor de andere kan blijven bij de start hoop ik daar ook de hele race te blijven. Ik hoop dat ik hier eens op het podium kan staan, dit is zo’n leuke baan en ik heb hier nog nooit op het podium gestaan dus dat is mijn doel,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België