Ricciardo hoopt op podium

14 mei 2016 — Daniel Ricciardo start morgen als derde aan de grote prijs van Spanje. De altijd goedgemutste Australiër hoopt die plaats te kunnen te behouden en zo zijn eerste podium van het seizoen te behalen.


Red Bull bezet morgen de tweede rij, achter beide Mercedes-rijders en voor de Ferrari’s. Ricciardo was vier tienden trager dan Rosberg, maar vier tienden sneller dan Verstappen. De Nederlander was in de eerdere kwalificatiegedeelten steeds sneller geweest, maar moest in Q3 zijn meerdere herkennen in zijn nieuwe teammaat. De opluchting was dan achteraf ook groot dat hij de derde tijd had kunnen neerzetten en zo enkel het Mercedes-duo voor zich moet dulden.

“Ik ben blij om hier weer in de persconferentie te zitten.” zei Ricciardo in het verplichte interview voor de top drie na de kwalificaties. “Ik ga er alles aan doen om hier morgen terug te zitten.”

“Ik ben erg blij dat we voor de beide Ferrari’s kunnen starten. Max heeft het ook zeer goed gedaan en zo nemen we de volledige tweede rij in en dat is geweldig. Het heeft even geduurd vooraleer we dit konden, maar in Q3 wist ik dat het mogelijk was. Ik had maar één ronde, maar ik wist dat we de snelheid hadden en wist waar we het verschil konden maken. Het moest gewoon allemaal gedaan worden in die ene ronde.”

“Ik denk dat dit het eerste circuit is dit jaar waarbij we alles op de wagen hebben staan om zoveel mogelijk downforce te creëren. We zien nu dat onze sterkte terugkomt. Het laat zien dat we een goede wagen hebben, zeker op bochtige circuits.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België