Ricciardo: “Iemand wilde niet dat ik naar Ferrari ging en werkte mij tegen”

03 december 2018 — Volgens Daniel Ricciardo werd hij door iemand doelbewust tegenwerkt op het moment dat hij dit jaar met Ferrari in gesprek was over een mogelijke overstap naar de Italiaanse renstal.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

“Ik kan niet zeggen waarom,” antwoordde Ricciardo tegenover het Italiaanse ‘Automoto’ toen hem gevraagd werd of hij te hoge financiële eisen stelde.”

“Ik weet niet waarover je praat. Wie heeft gezegd dat ik te veel geld vroeg? Iemand moet het gezegd hebben zodat ik niet naar Ferrari zou komen.”

“Wie dat was? Dat zou ik graag weten maar ik heb geen idee ...”

Ricciardo meent dat hij geen exuberant hoge financiële eisen had maar denkt dus dat hij tegengewerkt werd. Los daarvan denkt de Australiër dat het lot van Kimi Raikkonen afgelopen zomer sowieso al bezegeld was tegen dat Ricciardo in gesprek ging met Ferrari. Toen zou zelfs al duidelijk geweest zijn dat. Ferrari de voorkeur gaf aan Charles Leclerc als vervanger van Raikkonen.

“We hadden gesprekken maar je kon zien dat ze al dingen geregeld hadden met Leclerc, mijn gesprekken hebben dan ook tot niets geleid,” aldus. Ricciardo. “Ik hoop voor hen dat het de juiste keuze was en dat het een succes wordt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België