Ricciardo: “Ik ben er klaar mee, laat Gasly er maar mee rijden”

29 oktober 2018 — Terwijl zijn teamgenoot met de zegekrans richting Brazilië mag vertrekken haalde Daniel Ricciardo al voor de achtste keer dit jaar de finishvlag niet.


De immer goedlachse Daniel Ricciardo wordt er zowaar wanhopig van. Gisteren liet hij in Mexico een achtste uitvalbeurt optekenen in 2018, zes daarvan zijn ten gevolge van een technisch probleem aan zijn RB14.

Na de race wond de Australiër er geen doekjes om en omschreef de huidige situatie onomwonden als “hulpeloos.”

“Weer een probleem met de auto,” vertelde Ricciardo. “Het is al lang geleden, zelfs vandaag niet, dat we nog een probleemloos weekend hadden. Het hele weekend gingen de oefenstarten zo goed maar tijdens de race ging het al fout tijdens de pre-start.”

“Weet je, eerlijk gezegd, op de manier hoe ik me nu voel zie ik er het nut niet van in om op zondag nog op te dagen of om naar de laatste twee races te gaan. Het is al zo lang geleden dat ik nog eens een probleemloos weekend had.”

“Ik ben niet bijgelovig of geloof niet in andere onzin maar deze auto lijkt wel vervloekt. Ik laat Gasly er mee rijden, ik ben er klaar mee,” besloot een teleurgestelde Ricciardo.

Christian Horner voelde mee met zijn gecontesteerde rijder maar de kans is klein dat die laatste daar nog oren naar heeft.

“Het is balen voor hem omdat hij zo een goede race aan het rijden was, hij hield op oude banden Vettel achter zich. Maar met de rook die uit zijn bolide kwam was onze enige optie de auto uit koers halen,” besloot Horner.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België