Ricciardo: “Ik heb Max een half tiende cadeau gedaan”

30 september 2017 — Daniel Ricciardo moest tijdens de kwalificatie tevreden zijn met de vierde tijd, achter teamgenoot Max Verstappen. De Australiër kon er nadien best om lachen en zei dat hij Max een half tiende cadeau had gedaan voor zijn verjaardag.


“Ik heb Max een half tiende cadeau gedaan!” grapte Ricciardo toen hem gevraagd werd wat hij Verstappen had gegeven voor zijn verjaardag. “Ik wou beter, maar een half tiende is nog steeds een half tiende. De derde plaats zou dan ook mooier geweest zijn dan de vierde.”

“Een halve seconde tegenover Lewis is zeker niet slecht. Ik heb het meeste uit de wagen gehaald en we kunnen vandaag tevreden zijn.”

Grote vraag is nu wat Red Bull zal kunnen presteren tijdens de race. Vorig jaar won Ricciardo de GP van Maleisië, al was dat wel pas nadat Hamilton door een motorprobleem moest opgeven terwijl hij aan de leiding reed. Veel zal afhangen van de strategieën die gehanteerd zullen worden.

“Een stop is mogelijk maar indien de banden te warm worden zullen we vermoed ik verschillende strategieën zien. Maar zoals ik reeds zei, ik heb me strategisch van op de vierde plaats gekwalificeerd omdat ik van op die plaats vorig jaar gewonnen heb!”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië