Ricciardo: “Ik kan Vettel achter me houden”

21 oktober 2018 — Daniel Ricciardo denkt dat hij de snelheid heeft om Sebastian Vettel achter zich te houden tijdens de GP van Amerika. Hij denkt zelfs aan het podium.


Daniel Ricciardo kwalificeerde zich op aanzienlijke afstand als vijfde achter Mercedes en Ferrari, maar zal als vierde starten door de gridstraf voor Vettel. De Australiër was meer dan een seconde trager dan Ferrari, maar verwacht dat de snelheid tijdens de race dichter bij elkaar zal liggen.

Wanneer hem gevraagd werd of hij Vettel achter zich kan houden, zei Ricciardo het volgende: “Dat wil ik graag denken, maar we zullen zien. Ik zal er in ieder geval alles aan doen.”

“Ik denk dat onze snelheid tijdens de race beter zal zijn. Hoeveel beter weet ik niet, maar ik zal mijn best doen.”

Ricciardo stond niet meer op het podium sinds de GP van Monaco. Om daar verandering in te laten komen tijdens de GP van Amerika, denkt Ricciardo dat het belangrijk zal zijn om agressief te starten.

“Ik heb het gevoel dat we tijdens de race competitiever zullen zijn. Als de plaatsen blijven zoals ze zijn tijdens de openingsronde, dan wordt het moeilijk om druk op hen uit te oefenen.”

“Maar als ik plaatsen kan goedmaken tijdens de start, dan kunnen we misschien hun tempo onderbreken en kans maken op het podium.”

“Om eerlijk te zijn ben ik tevreden dat Vettel de pole niet veroverde, want zo start ik als vierde en niet als vijfde. En op dit moment neem ik graag elke positie die ik kan nemen, sorry Seb.”

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België