Ricciardo: “Ik moet kans maken op de titel, anders blijf ik niet bij Red Bull”

13 september 2017 — Daniel Ricciardo heeft te kennen gegeven dat Red Bull in 2018 een serieuze stap vooruit moet zetten indien het wil dat hij ook daarna nog voor de renstal blijft rijden.


Daniel Ricciardo rijdt sinds 2014 voor Red Bull Racing en de jaren daarvoor voor zusterteam Toro Rosso. De Australiër slaagde er dit jaar in om de GP van Azerbeidzjan te winnen maar net als vorig jaar kan hij niet strijden voor de wereldtitel. Ricciardo wil zich echter eindelijk eens in de titelstrijd kunnen mengen.

De Australiër zijn contract loopt eind 2018 af en volgens Ricciardo moet Red Bull volgend jaar een serieuze stap vooruit zetten indien het wil dat hij ook daarna nog voor de renstal blijft rijden.

“Ik rij al enkele jaren voor Red Bull en ik denk dat ze volgend jaar een grotere stap vooruit moeten zetten dan dit jaar, althans wanneer ze me willen overtuigen dat ik met hen kan winnen,” aldus Ricciardo tijdens een interview met ‘Motorsport.com’. “Wil ik bij hen rijden? Absoluut. Ik denk dat dit het plaatje compleet zou maken. Sebastian Vettel slaagde daarin en hij is de enige. Mijn hart zou het ook graag willen maar we zullen zien.”

“Ik wil over de mogelijkheid beschikken om iedere week te winnen aangezien ik er van overtuigd ben dat ik tot de top behoor,” besloot Ricciardo.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië