Ricciardo: “Ik verwachtte problemen bij Renault, geen podiumplaatsen”

19 mei 2019 — Daniel Ricciardo ondervindt na zijn overstap van Red Bull naar Renault de nodige moeilijkheden bij de Franse constructeur. Ricciardo had zich echter aan moeilijkheden bij Renault verwacht en heeft naar eigen zeggen geen spijt van zijn keuze om naar Renault te gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

“Ik wist dat we niet meteen voor podiumplaatsen zouden gaan strijden bij Renault,” aldus Ricciardo eerder deze week. “Ik verwachtte wat problemen en moeilijkheden, ik verwachtte dat er werk aan de winkel aan zou zijn.”

“Sommigen zeggen tegen mij: “Het gaat niet echt zoals je waarschijnlijk gehoopt had’. Ik bedoel dit niet negatief maar ik had deze situatie verwacht.”

Dat niet alleen Ricciardo maar ook teamgenoot Nico Hulkenberg, die al jarenlang voor Renault rijdt, problemen ondervindt toont aan dat de moeilijk situatie grotendeels aan Renault en haar wagen toe te schrijven valt en niet aan Ricciardo zelf.

“Persoonlijk was ik redelijk blij wanneer ik fouten maakte,” aldus Ricciardo. “Ik ben persoonlijk niet altijd tevreden met mezelf geweest.”

“Gezien waar het team zich bevindt, had ik graag gehad dat we sneller zouden zijn. Ik zie echter op veel vlakken nog mogelijkheden voor verbetering.”

“Ik ben nog steeds zeer optimistisch dat we het traject kunnen afleggen waarop we hoopten. We liggen misschien wat achter op schema maar ik ben helemaal niet ontmoedigd. Het is nog veel te vroeg in het seizoen om ontmoedigd te zijn.”

Ricciardo heeft duidelijk geen spijt van zijn overstap van Red Bull Racing naar het Renault F1 team.

“Met mijn hand op het hart kan ik zeggen dat ik erg goed ben en dat ik me erg comfortabel voel waar ik me bevind,” besloot Ricciardo.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België