Ricciardo: “Ik wil Australië achter mij laten”

25 maart 2019 — Daniel Ricciardo kijkt er naar uit om in Bahrein te racen en het teleurstellend resultaat van zijn thuisrace in Australië achter zich te laten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Nee, de GP van Australië was opnieuw geen leuke thuisrace voor Daniel Ricciardo. De Australiër kende een turbulente start waarbij hij op het gras reed en zijn voorvleugel stukreed. Later in de race volgde vervolgens een opgave, niet de manier waarop Ricciardo zijn Renault-debuut hoopte te maken.

In Bahrein wil de Australiër echter terugslaan en met een goed resultaat de teleurstelling van in Australië achter zich laten.

“Ik kijk er naar uit om Australië achter mij te laten,” zegt Ricciardo in zijn vooruitblik naar komend raceweekend. “Het was over het algemeen een redelijk frustrerend raceweekend, vooral omdat we duidelijk over de snelheid beschikten om een goed resultaat neer te zetten.”

“Tijdens de kwalificatie liet ik wat liggen, waardoor onze startpositie niet ideaal was. Wat de race betreft kan ik verder weinig zeggen.”

In Bahrein hoopt Ricciardo om samen met Renault het ware potentieel te tonen.

“Ik hou van het circuit in Bahrein en ik hoop dat ons raceweekend er beter zal zijn. Tussen beide raceweekends heb ik wat gerust, ik heb dan ook het gevoel dat mijn batterijen opnieuw opgeladen zijn,” aldus Ricciardo.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België