Ricciardo: “Ik wil Renault naar de top brengen”

13 februari 2019 — Daniel Ricciardo maakte de overstap van Red Bull Racing naar het Renault F1 team. De Australiër wil zijn F1-carrière bij Renault een nieuwe wending geven en Renault helpen de top van de Formule 1 te bereiken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

“Renault kan terugblikken op een rijke autosportgeschiedenis. Het is dan ook een boeiende ervaring om samen met het team uit te kijken naar de volgende etappe in hun F1-avontuur,” zei Ricciardo in een reactie naar aanleiding van de presentatie van de nieuwe Renault F1-bolide.

Ricciardo wil binnen het Renault F1 team een motivator zijn en zo het ganse team vooruit stuwen naar succes.

“Ik ben er om mijn werk te doen op het circuit en zo snel mogelijk te rijden, maar ik wil de renstal ook meer energie geven. Ik wil veren onder ieders voeten plaatsen want dat is deel van mijn vak en van mijn karakter. Ik wil het hele team verenigen om het nog iets harder te laten werken en een beetje meer inspanningen te laten leveren. Ik wil graag de katalysator van die positieve energie zijn.”

Voor Ricciardo betekent 2019 een nieuwe start in zijn F1-carrière, dit nadat hij jarenlang voor Red Bull Racing en zusterteam Toro Rosso reed.

“Alles wat ik in 2018 heb geleerd, zal me helpen om in 2019 een betere versie van mezelf te zijn. De ervaring heeft me sterker gemaakt. Ik heb meer zicht op mijn toekomst en ik hoop dat te kunnen aantonen met goede resultaten op het circuit. Ik ervaar heel wat positieve druk en hoge verwachtingen en kijk ernaar uit om ze in te lossen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België