Ricciardo: “In Melbourne wordt duidelijk of ik de juiste keuze heb gemaakt”

11 maart 2019 — Daniel Ricciardo kijkt ernaar uit om het nieuwe seizoen te starten bij zijn nieuw team en hoopt duidelijkheid te krijgen over de speculaties van deze winter. De overgang van Red Bull Racing naar Renault was een veelbesproken onderwerp over de winter: "Maakte Daniel Ricciardo de juiste keuze?". De Australiër is van mening dat deze vraag beantwoord zal worden vanaf hij zich op de baan bevindt in Melbourne.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

De eerste race van Daniel Ricciardo bij Renault gaat gepaard met zijn thuisrace, waardoor hij nog extra veel uitkijkt naar de start van het seizoen.

“Het is een opwindende gedachte dat mijn eerste race voor Renault meteen ook mijn thuisrace is”, blikt Ricciardo vooruit naar de seizoensopener in Melbourne.

“Er is altijd een hype rond Formule 1 aan het begin van het seizoen en mijn overgang naar Renault heeft die hype alleen maar groter gemaakt. Dit weekend staat in rood omcirkeld sinds de dag dat ik voor Renault tekende en ik kijk dan ook enorm uit naar aankomend weekend.”

“Het is een lange winter geweest waar mensen veel theorieën en speculaties hadden, maar er komt pas duidelijkheid wanneer we ons op het circuit bevinden. Het was een goede winter voor ons en ik word steeds gelukkiger elke keer wanneer ik in de wagen stap. De eerste race zal extra spannend zijn, maar ik voel me comfortabel binnen het team.”

Het mag duidelijk zijn dat Renault en Ricciardo nog heel wat huiswerk hebben voordat ze vooraan kunnen meestrijden, waardoor het moeilijk zal worden om zijn thuispubliek te plezieren met een overwinning. Toch is de ‘Aussie’ vastberaden om alles te geven voor zijn fans.

“Ik besef dat het Australische publiek aanwezig zal zijn om mij te steunen. Hopelijk krijgen we een gele zee te zien in de tribunes, dat zou erg motiverend werken.”

“Er zal veel van ons verwacht worden en men zal extra veel aandacht aan ons besteden, maar we blijven realistisch met onze doelstellingen. Dat wil echter niet zeggen dat we niet ons uiterste best zullen doen. Het zal erg close zijn in het middenveld, maar we willen het gat met de top zo snel mogelijk dichten.”

“De eerste race is het eerste hoofdstuk van mijn nieuw avontuur en ik zal dan ook harder dan ooit rijden om ervoor te zorgen dat we trots mogen zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België