Ricciardo: “Ja, het kan dat Red Bull en Honda het geweldig doen in 2019”

23 januari 2019 — Daniel Ricciardo nam een wel overwogen beslissing toen hij besloot om Red Bull te verlaten om voor het Renault F1 team te racen. De Australiër hield er naar eigen zeggen rekening mee dat Red Bull-Honda dit jaar wel eens geweldig zou kunnen presteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Om eerlijk te zijn heb ik erover nagedacht. Wat indien Honda en Red Bull het fantastisch zouden doen, wat indien Max wereldkampioen wordt?” vertelde Ricciardo tegenover ‘RACER’. “Ik heb er in mijn hoofd over nagedacht en kon me er in vinden.”

“Uiteindelijk was het één van de dingen die me teleurstelde en ik had het gevoel dat ik sowieso moest veranderen.”

Volgens Ricciardo heeft de mogelijkheid dat Red Bull en Honda het dit jaar mogelijk geweldig zouden doen hem er niet van weerhouden om de overstap naar Renault te maken. Ricciardo laat tussen de regels door duidelijk merken dat hij sowieso de ‘nummer 2’ binnen het team zou geweest zijn.

“Zelfs indien Red Bull het in 2019 geweldig zou doen dan denk ik niet dat ik in staat zou zijn om alles eruit te halen. De overstap had dan ook zin.”

“Hoe het komende seizoen ook verloopt, ik denk dat het voor mij sowieso de juiste beslissing was om te nemen,” besloot Ricciardo.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België