logo
 

“Ricciardo klopte uit frustratie met zijn vuist een gat in de muur”

22 oktober 2018 — Volgens Christian Horner was Daniel Ricciardo door zijn zoveelste opgave zo gefrustreerd dat hij een gat in een muur klopte.


“Het is verschrikkelijk jammer voor Daniel, ik voel echt met hem mee,” zei Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop tegenover ‘Sky F1’. “Het probleem lijkt gelijkaardig aan het power unit-probleem dat hij had in Bahrein waarbij de motor zichzelf volledig uitschakelde.”

“Hij reed een erg sterke grand prix en zou mee vooraan kunnen strijden hebben. Het is enorm frustrerend voor hem.”

Dat Ricciardo zichtbaar ontgoocheld en gefrustreerd was dat zagen we al toen hij moest opgeven. Zelfs toen hij teruggekeerd was tot bij het team was die frustratie nog niet bekoeld.

“Hij uitte zijn frustratie in zijn kamer, waar hij zijn vuist door de muur klopte.”

Horner wees vervolgens opnieuw met een beschuldigende vinger richting motorleverancier Renault, waarvoor Ricciardo volgend seizoen zal racen.

“Ik ben er zeker van dat hij een goed woordje met zijn toekomstige werkgever zal voeren. Het is zo enorm frustrerend dat hij zo vaak moet opgeven tijdens races.”

“Hij steekt de schuld niet op het team, hij weet dat we alles doen wat we kunnen, het is gewoon één van die dingen die gebeuren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België