logo
 

Ricciardo krijgt als eerste nieuwe Renault-motor en incasseert gridstraf

27 augustus 2018 — Red Bull-piloot Daniel Ricciardo opteert als allereerste rijder voor de nieuwe c-spec van de Renault-motor. De Australiër krijgt daardoor een gridpenalty voor de GP van Italië.

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Renault liet onlangs weten dat het vanaf de GP van Italië een nieuwe verbeterde versie van haar motor ter beschikking stelt. Opvallend genoeg liet Renault meteen ook verstaan dat het de nieuwe C-spec van haar motor dit seizoen zelf niet meer in gebruik zou nemen.

De nieuwe motor mag dan wel op het vlak van performance een stap vooruit betekenen, Renault laat echter ook verstaan dat er een betrouwbaarheidsrisico is. Net dat is de reden waarom Renault de motor zelf niet zal gebruiken en het haar klantenteams zelf laat kiezen.

Die klantenteams leken niet te staan springen om de nieuwe C-spec motor te gebruiken maar uitgerekend Daniel Ricciardo, die volgend seizoen voor Renault gaat rijden, kiest ervoor om in Italië met de nieuwe motor te gaan rijden. De Australiër incasseert daardoor wel een gridpenalty.

“Daniel staat op het punt gridpenalty’s te incasseren omdat hij van motor zal wisselen,” aldus Christian Horner tegenover ‘Motorsport.com’.

Red Bull zal na de oefensessies op vrijdag evalueren of ze de nieuwe motor blijven gebruiken, mogelijk opteert ook Max Verstappen dan voor de nieuwe C-spec van de Renault-motor.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België