Ricciardo: “Kwalificaties tegen Verstappen zijn vrij bleek”

13 oktober 2018 — Daniel Ricciardo denkt dat zijn "bleke" kwalificaties tegenover Verstappen het resultaat zijn van te veel tijd te moeten investeren in het begrijpen van zijn Red Bull tijdens een weekend.


Daniel Ricciardo won twee van de eerste zes races in 2018, maar stond niet meer op het podium na de GP van Monaco toen hij vanop pole de race won.

Dit seizoen kon hij zijn teamgenoot Verstappen nog maar vier keer verslaan tijdens de kwalificatie.

“Mijn prestaties tijdens de kwalificaties waren vrij bleek”, vertelt Ricciardo. “Misschien schoot ik mezelf in de voet in Monaco, want toen dacht ik: ‘Deze kwalificatie was fantastisch en mijn geluk zal nu voor de rest van het seizoen bij me blijven’.”

“Vorig jaar was ik niet zo blij met mijn kwalificaties. Ik dacht aan het begin van dit seizoen dat de dingen beter liepen, maar ik kon er nog niet alles uithalen. Of misschien wordt Max heel wat beter, dat weet ik niet. Maar ik ben nog niet klaar met dit seizoen.”

De Australiër zegt dat zijn jonge teamgenoot het krediet verdient voor zijn prestaties, maar “het is niet zo dat hij meer lef toont in een bocht of wat dan ook.”

“Achteraf gezien wil ik graag proactiever zijn met de afstelling van de wagen. We begrijpen de wagen wel, maar dat komt meestal te laat. We zijn nog steeds aan het leren.”

Het moet ook gezegd worden dat Ricciardo niet geholpen werd door enkele technische problemen, gridstraffen en puur ongeluk.

Hij werd verrast door het weer in Hongarije en België, kreeg gridstraffen in Duitsland, Italië en Rusland en in Japan kreeg hij af te werken met een probleem met het gaspedaal.

“Het is vrij moeilijk om aan een weekend te denken waar alles vlot verliep van start tot finish”, gaat Ricciardo verder. “Ik wil het niet allemaal negatief overbrengen, maar ik denk dat we vooral veel ongelukkige races kenden. Ik weet niet waarom. Natuurlijk ben ik gefrustreerd, maar ik laat er me niet door beïnvloeden.”

“Ik ga blijven proberen en ik geloof dat het dan eindelijk zal lukken, hopelijk dit jaar nog”, besluit Ricciardo, die vastberaden is om zijn laatste races voor Red Bull Racing goed af te sluiten. Ricciardo verlaat op het einde van het seizoen Red Bull en gaat voor Renault racen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België