Ricciardo: “Mercedes heeft nog steeds de snelste wagen”

05 april 2017 — Ook al slaagde Mercedes er niet in om de openingsrace van het nieuwe seizoen te winnen, toch denkt Red Bull-piloot Daniel Ricciardo dat Mercedes nog steeds over de snelste wagen beschikt.


In de aanloop naar het nieuwe seizoen werd er druk gespeculeerd over hoe de krachtsverhoudingen na de introductie van het nieuwe reglement zouden zijn. In Australië kregen we een ‘voorlopig’ eerste antwoord.

We zagen dat Sebastian Vettel en Ferrari met de overwinning aan de haal gingen. Grote vraag is nu echter hoe representatief dit is voor de rest van het seizoen. Het circuit van Albert Park is immers een circuit met erg specifieke karakteristieken. Het is in het verleden nog al voorgevallen dat een wagen goed weet te presteren maar dat tijdens de rest van het seizoen niet doet.

Wat wel vast staat is dat Ferrari daadwerkelijk dichter bij Mercedes is gekomen, anders had Mercedes sowieso nog gewonnen. De conclusie dat Ferrari nu meteen definitief de evenknie is van Mercedes tijdens de rest van het seizoen mogen we volgens Daniel Ricciardo niet trekken. Volgens de Australiër beschikt Mercedes immers nog steeds over de snelste wagen.

“Op een of andere manier was het leuk om te zien dat Mercedes niet won. Ik denk echter dat Mercedes nog steeds over het snelste pakket beschikt en ze zijn nog steeds het te kloppen team. Het is echter goed dat een ander punten van hen wegneemt en misschien krijgen wij ook de kans om ons te mengen in het gevecht,” aldus Ricciardo.

Mercedes vormt volgens Ricciardo dus nog steeds de maatstaf voor de negen andere teams op de startgrid.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België