Ricciardo: “Met Hamilton naar voor rijden wordt leuk”

22 juli 2018 — De start van de GP van Duitsland belooft een interessante te worden, met twee rijders uit de topteams die achteraan de grid zullen starten, met Lewis Hamilton voorlopig als veertiende en Daniel Ricciardo als allerlaatste. Ricciardo kijkt uit naar een mooie inhaalrace.


Red Bull Racing koos voor aanvang van de GP van Duitsland voor een strategische motorwissel, waardoor hij achteraan de grid zal starten. Het was dan ook geen verrassing dat Ricciardo niet reed in Q2, waardoor hij vijftiende werd tijdens de kwalificatie.

“Ik wist dat we een penalty gingen krijgen, waardoor ik me daarop kon voorbereiden. Ik was dus eigenlijk al aan de race aan het denken”, klinkt het bij Ricciardo. “Natuurlijk zou ik liever vooraan vertrekken, maar je kan ook plezier hebben door achteraan te starten.”

Het zou best kunnen dat Daniel Ricciardo vergezeld wordt door Lewis Hamilton. De Brit werd veertiende na hydraulische problemen in Q1. Mocht dat zorgen voor een motorwissel of wissel van de versnellingsbak, dan start ook Hamilton achteraan de grid.

“Het ziet er naar uit dat Lewis en ik achteraan zullen starten, dus het wordt leuk”, gaat Ricciardo verder. “Afwachten wie er als eerste naar voor kan rijden.”

Red Bull leek het hele weekend al snel, maar kon Ferrari en Mercedes uiteindelijk niet volgen in Q3. Toch is Ricciardo hoopvol dat de verschillen tijdens de race kleiner zullen zijn.

“De lange runs op vrijdag zagen er goed uit, maar we moeten afwachten tot de race.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België